Nytt I Bokhyllan: Jag är helt oskyldig här.

Menar när man är och shoppar och så helt plötsligt ramlar en bok över en, då måste man ju adoptera den och ta med den hem till övriga bokfamiljen eller hur? Så ja jag är helt oskyldig här, det var boken som ville bli köpt, jag är bara en oskyldig åskådare. Typ :P 

När hände det!?

Jag hamnade av en slump inne på min gamla bokblogg och gick igenom den en stund och märkte något så otroligt märkligt. NÄR förlorade jag mitt bloggspråk? Förut skrev jag med personlighet. Nu slänger jag bara upp en recenssion då och då och en bild här och där. Om ens det. Kan någon tala om för mig när detta hände? 

Nä nu blir det skärpning framöver. MER PERSONLIGHET I INLÄGGEN!!! 

Barn av sin Stad

 
Lotten var 34 år men såg äldre ut. Tungt arbete hade fått hennes rygg att krokna, sorg och bekymmer hade gjort ansiktet rynkigt. 
När hennes man Henning dog hade hon blivit ensam med fyra barn. 


I Barn av sin Stad fortsätter berättelsen Mina drömmars stad om livet i Stockholm för hundra år sedan. Lottens barn blir vuxna, de skaffar arbete och egna familjer. Dottern Emelie är skötsam och kämpar för att hålla ihop familjen. August får ett annat liv hos de rika människorna som tar hand om honom. Och yngste sonen Olof vill bli konstnär. Samtidigt håller staden på att förändras. 


I den andra boken i Mina Drömmars Stad serien får vi följa de hårda levnadssättet i 1800-talets Stockholm. Vi får följa familjen, hur de kämpar för varenda krona och om deras drömmar. Vi får följa August som blir bortlämnad till en rik familj, hur han plötsligt tappar bort sig själv och inte längre vet vart han hör hemma. Vi får följa den omtänksamma Emelie som sätter andra framför sig själv och vi får följa Olof i hans dröm att bli konstnär samtidigt som han smått blir medveten om att han är sjuk. Stockholm på den tiden var en tuff plats och du fick arbeta hårt för det lilla du fick. Otroligt bra bokserie och hoppas på att kunna låna hem del 3 så snart jag bara kan. 

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: boklandskapet@gmail.com

RSS 2.0