En härlig Smakbit ur One Summer


"Hey, Dad!"
He turned to see Cory frantically waving to him from the rear screen porch.
He waved back. "Yeah, bud?"
"Jackie turned the hose on."
"Uhhh...okay?"
"After he dragged the other end in the house."
Jack started to walk fast to the Palace. "In the house? Where´s Sammy?"
"In the bathroom with a magazine."
Jack started to jog. "Where´s Mikki?"
Cory shook his head helplessly "Dunno."
Jack started to run faster as he yelled, "Well, can´t you turn the hose off or pull it out of the house?"
"I would, but the little knobby thing came off in my hand and Jackie won´t let go of the end of the hose. He´s a lot stronger than he looks." Cory´s eyes grew a little wider. 
"Is it bad that stuff´s starting to float, Dad?"
Oh crap! 
Jack started to sprint, rooster tails of sand thrown up behind him. "Jackie!"
My three precious children. This one´s for you, Cecilia. 

Från Bok till Film 3: How I Live Now


När 15-åriga Daisy kommer till sin mosters gård i England så får hon finna sig i att bo ensam tillsammans med sina kusiner som hon aldrig har träffat, när mostern i sin tur reser bort. Nästa dag attackeras England av en hemlig fiende. Elen försvinner, all kommunikation med yttre världen slås ut och Daisy och de andra finner att de är helt isolerade från omvärlden. Och ett krig större än dem kunnat ana knackar på dörren.

Vad jag tyckte om filmen?

Om jag ska vara ärlig så visste jag inte att filmen var baserad på en bok när jag började se den. Jag har sett trailern en gång innan och fastnade genast för historian. Men jag hade aldrig kunnat förstå hur skrämmande och känslosam filmen faktiskt var. Tårarna avlöste varandra. Detta är en riktigt tung film. Jag måste nog ta ett par dagar för att bearbeta den. Helt fantastiska skådespelarinsatser och får inte filmen och skådisarna en massa priser för den så blir jag förvånad. 
Tyvärr tycker jag att trailern missvisar lite grann då den fokuserar mycket på "kärlekshistorian" men denna filmen är så mycket mer...

Harry Potter and the Philosopher´s Stone


Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and his cousin, Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. The Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetle-eyed giant of a man and enrolled in Hoqwarts School of Witchcraft and Wizardry. The reason: Harry Potter is a Wizard! 

Vad jag tyckte om boken: 
Det var länge sedan jag läste dessa böcker på svenska och precis som då känner jag att jag gillar den första boken men inte mer. Jag gillar karaktärerna och konceptet men det är något som inte riktigt greppar mig. Vet inte om det är pga att jag redan läst fortsättningarna på svenska. Men nej första bokens handling, mer än när Harry lär känna skolan, tillhör inte en av mina favoriter. Hela serien är en stor favorit men njae första boken är som sagt ingen favorit. 

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: boklandskapet@gmail.com

RSS 2.0