Månadssummering: Maj

 
 Antal: 5 st
Engelska: 1 st
Svenska: 4 st


Vilken vill du tipsa andra att läsa:

Lena: Pappersstäder
Madeleine: Helgonens Port

Från Bok till Film #4: Vampire Academy

 
Vampire Academy. Skolan där kungliga vampyrer Moroi går i skolan tillsammans med deras beskyddare Dhampirs. Ja böckerna är riktigt bra (i alla fall dem jag läst) och efter att ha sett trailern till filmen vart jag riktigt besviken. Tyckte inte att känslan fanns där. Men nu har jag sett filmatiseringen och tänkte prata lite om den.


Historian är densamma men jag kände lite att de skyndade på ibland. Mycket försvann och känslan infann sig inte riktigt. I början störde jag mig otroligt mycket på skådespelaren som spelade Dimitri men mor slutet tyckte jag ändå att han gjorde en okej tolkning. Däremot blev jag riktigt förvånad över skådespelaren som spelade Christian. Vet inte, men i mitt huvud skulle han vara lite mer "ful" usch vad hemsk jag känner mig nu men så är sanningen. Tyckte nog bättre om honom är han som spelade Dimitri faktiskt. 
Gillade skådespelaren som spelade Rose då hon verkligen fick fram all denna sarkasm hon har i böckerna. 

En annan sak jag funderade på va att vissa saker kändes helt stulna från andra filmer, men överlag kände jag att skolan och "the feeder room" stämde ganska överrens med hur jag hade föreställt mig dem när jag läste boken. Helt okej film, inte den bästa och många gånger kände jag verkligen att det inte var någon stor produktion och det saknade jag faktiskt. Mycket kändes som om det var gjort av en skolelev på någon utbildning. Som sagt helt okej film men inte mer än så. 

Shadow Kiss av Richelle Mead


What If Following Her Heart Means Rose Could Lose Her Best Friend Forever?
Rose knows it is forbidden to love another guardian. Her best friend Lissa - the last Dragomir princess - must always come first. 
Then a strange darkness begins to grow in Rose´s mind, and ghostly shadows warn of terrible evil drawing nearer to the Academy´s iron gates. The immortal undead are closing in, and they want vengeance for the lives Rose has stolen. In a heart-stopping battle to rival her worst nightmares, Rose will have to choose between life, love, and the two people who matter most...


Detta är den tredje delen i Vampire Academy serien och lika mycket som jag gillade den andra delen så blev jag besviken på den tredje. Missförstå inte alls nu, jag gillar den men inte mer än så. 

En sak jag tycker är ett stort minus är att i andra boken så presenterades en ny karaktär, Adrian, som ett potentiellt kärleksintresse med en intressant kontakt med Rose, men det har nästan hamnat i skymundan i denna boken. Visst den finns där men deras magiska kontakt nämns knappt. Och en annan sak jag tyckte var negativ var hur de målade upp en bild i förra boken om hur Stigoi planerade och gjorde upp mörka krigsplaner för den goda sidan och så bara POFF så var det borta och helt plötsligt var det en attack på skolan. Inga tydliga tecken och så. Lite tråkigt. Lite överhastat kan jag tycka. 

Över till det positiva då. Nu när vi kommer över det negativa. Historien går sakta men säkert framåt med överraskningar, och en del nya karaktärer nämns och andra får en större roll vilket jag gillar. Jag gillar även att Rose tagit sitt liv i sina egna händer och inte bara lyder blint det som förväntas av henne. Hur hon belutat att lämna Lissa, som för övrigt är riktigt irriterande i den här delen. 
Jag gillar hur Rose och karaktärerna växer in i sina roller och skapar andra vänskapsband än innan tex Eddie och Christian. 

Slutet var lite jobbigt tyckte jag för jag kände inte riktigt att den var slut där som man kunde känna i de andra böckerna. Men det innebär ju att jag måste börja läsa den fjärde delen så snart som möjligt eller hur? Måste ju se hur det går för Rose och Dimitri och dem andra. Vilken tur då att den står i bokhyllan och väntar. 

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: boklandskapet@gmail.com

RSS 2.0