Månadssummering: Mars

Sammanfattning av Mars Månads läsning:

Antal lästa: 5 st 
Engelska:
1 st
Svenska: 4 st 

Bästa Bok:
Lena: The Kingmaker´s Daughter
Madeleine: Fantomen på Operan. 

The Kingmaker´s Daughter av Philippa Gregory


Handling: 

Anne Neville and her sister Isabel are daughters of the most powerful magnate in 15th century England. Earl of Warwick, the "Kingmaker" born with royal blood in their veins. Widowed at fourteen, fatherless, stripped of her inheritance and with her mother locked in sanctuary and Isabel a vengeful enemy. Anne faces the world alone. 

But fotune´s wheel is always turning. Plotting her escape from her sister´s house, she finds herself a husband in the handsome young Duke of Gloucester, and marries without permission. Danger followes her and she finds she has a mortal enemy in the beautiful Queen of England. Anne must protect herself and her precious only son, from the treacherous royal court, her deadly royal rival, and even from the driving ambition of her husband, Richard III.

Vad jag tyckte om boken: 
Jag älskar Philippa Gregorys historiska böcker om alla dessa lordes, ladies, kungar och drottninar och alla rädsla och passion som följer med ett liv runt hovet. Dessutom är historian om Anne Neville en av mina favoriter. Hur hon spelas ut som en pjäs i någon annans spel. Hur hon som barn blir bortgift till sonen av en drottning som de hört skräckhistorier om som barn, hur hon tar lärdom från detta och hur hon som fjortonåring mister sin hemske man och beslutar att nu får det vara nog. Och självklart. Denna historia om kärleken mellan Anne och Richard. Som började i barndomen, växte sig till stark vänskap, och till slut stark kärlek. Men är allt som det ska? Plötsligt så dyker en fråga upp, En riktigt farlig fråga. För helt plötslig försvinner drottningens 2 prinsar, 2 tronföljare och det under vakandet från Richard och Anne. Som sagt att leva runt och på det Engelska hovet är alltid en kamp mellan liv och död. Älskar det. Tycker verkligen att ni ska ge Philippas böcker en chans de är helt fantastiska. Krig, Kärlek, Passion, Svek. Du hittar allt här. Och det faktum att Philippa tagit sig tiden till att efterforska om alla dessa personer och berättar deras historia så här många år senare. Åh jag älskar det. Läs hennes böcker ni kommer inte att ångra det!    

Nya böcker

Jag skulle ju ta itu med läsningen av alla böcker som huserar i min överfulla bokhylla och inte fylla på den ännu mer. MEN nu var det ju så att en kompis rensade bort en del böcker och frågade om jag ville ha några. Då går det ju inte att säga nej, speciellt inte när en av dem var en bok jag har velat läsa under en lång tid. Sen var ju den ena uppföljaren till den boken på halva priset på bokrean och därmed billigare än vad en pocketbok brukar vara, så då fick det bli den också. Vilka böcker som har fått flytta in i min bokhylla dyker upp här i nästa vecka när jag har möjlighet att fota dem också.

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: boklandskapet@gmail.com

RSS 2.0