FREDAGSFRÅGAN V 9 – VAD HANDLAR DU PÅ BOKREAN?

Madeleine
Jag tror inte jag kommer hinna med årets bokrea tyvärr. Men jag har spanat in boken "Andra världskriget" så det skulle nog vara den då. Men om jag hade haft tid så hade det nog blivit mycket engelska böcker och deckare.
Andra världskriget (inbunden)

Pernilla

Jag hittade ingen bok som jag ville ha och inte redan hade (eller att pappa hade den) när jag var ute och kollade lite snabbt i bokhandeln. Så jag ska spana in webshopparnas utbud av bokrean under nästa vecka.

Lena
Jag fyndade en del gamla godingar som jag längtat efter att läsa sedan förra året. Bild kommer senare. Hade egentligen inte något speciellt planerat mer än att jag skulle köpa böcker som jag visste att jag faktiskt skulle läsa sedan.  

När barnet lagt sig av Michael Nyqvist


Handling: 

En dag var vår blå saab utbytt mot en guldfärgad Ford Fairlane av sextifyra års modell. Den svenska lite sura doften hade bytts ut mot en plastik amerikansk. Vi var de enda på gatan som hade en amerikanare. 
Att sitta i bilen kändes som att vara i en agentfilm. Man kunde skjuta iväg raketer med cigaretttändaren och radion såg ut som en pollissändare. 
En gång när jag själv satt bakom ratten och jagade en bov fastnade tutan och det gick inte att få den att tystna. Pappa bar mig, som var livrädd, ut ur bilen och sa att det inte var något som gått sönder. Den sommaren åkte vi iväg i bilen på min viktigaste resa - över Alperna, söderut. 
Efter den resan var inget mera sig lik. Det visade sig att ingenting var som det var sagt. Och jag hade ingen aning om varifrån jag kom. 

Vad jag tyckte om boken: 

Att upptäcka på en resa att man inte är den man alltid trott måste ha varit en hemsk upplevelse i barndomen. Och Michael skriver så personligt om hela denna resan, från att få veta att han är adopterad tills han hittar sin biologiska familj. Men ändå är det något som fattas. Jag vet inte vad det var men boken fastnade inte riktigt. Jag kom liksom inte in i boken. Riktigt synd. Helt okej men kanske inte något jag kommer minnas tyvärr. 

Första Bokrea böckerna på plats!


Ja nu är dom äntligen här. Och vet ni vad. Ni får hålla ut liiite längre för att se vad vi samlar på oss under årets bokrea. Men du, håll utkik i slutet av denna veckan...

Har ni fyndat något på årets bokrea? 

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: boklandskapet@gmail.com

RSS 2.0