Mocking Jay trailern

Är det någon mer än vi som ser fram emot denna film? Kommer den att leva upp till boken eller bli en besvikelse? Vad tror ni?
 
 

Livet efter dig av Jojo Moyes

 
Handling:
Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik affärsman men toppjobb i London och en ändlös räcka blonda flickvänner. Ända tills en motorcykelolycka tog ifrån honom allt. När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam. Hon har ingen aning om hur hon ska hantera den dystre, oförskämde man som hon anställts för att ta hand om. Och Will har bestämt sig - hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.
 
Vad jag tyckte:
Den här boken var verkligen bra och jag kan rekommendera er att läsa den. En chiclit bok med lite mer djup som berörde på flera ställen. Det är inte bara förutsägbara saker utan den tar upp saker som kanske inte nämns i alla böcker. Är det okej att vilja avsluta sitt liv och hur anpassar man sig till ett totalt annorlunda liv än det man har tänkt sig? Och hur viktigt är det att våga vidga sina vyer och prova på nya saker? Kärlekshistorian finns såklart med på ett litet hörn under berättelsen också.

Titel: Livet efter dig
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
Format: Pocket
Sidor: 398

Jag kan ha överdrivit Harry Potter Nörderiet

Förutom att ha besökt 4 olika Waterstones butiker i 3 olika städer (kom dock endast hem med 2 böcker) så utökade jag min Harry Potersamling när jag ändå var i England. Liksom man måste ju lite det eller hur?
Så här kommer en sammanfattning med vad jag köpt och SETT runtomkring i England med Harry Potter koppling...

1. Ja eftersom det var enklast. Här är böckerna (ej HP-relaterat) som inhandlades på Waterstones på Oxford Street. 2. Denna absolut tjusiga tröja är inhandlad på Primark för den nätta summan 50kr. Såg en hel del andra svenskar som sprang runt i den. Fanns även i samma stil, fast de olika elevhemmen. Ångrar lite att jag inte köpte dem nu såhär i efterhand. 

 

3. Om jag säger King Cross Station så vet ju alla vad jag pratar om. Tyvärr tog jag ingen bild vid den magiska väggen då det var milslång kö, man fick inte fota med egen kamera och man var tvungen att köpa den rätt dyrt efteråt. Tråkigt! Istället hamnade jag inne på Harry Potter shoppen. Stackars mig. Fanns jättefina HELA skoluniformer och även vinterströjorna att köpa. Var bra sugen på en vintertröja men kostade ca 700 kr så lät bli. Affären var också inrett otroligt fint lite i stil med Olivanders. 

 

Här kommer lite blandade bilder med magisk koppling. Vi börjar väl med HP-affären va?  

 
Ja och såhär lång kö var det för att fotografera sig vid väggen. 


Här är en mysig liten affär som ligger i Stratford Upon Avon (Shakespeares födslohem där han även ligger begravd). Fanns inte så mycket Harry Potter saker att köpa, mest vykort och sånt. 

 
Denna lilla souverniraffär fanns ute vid Oxford universitetet. Passade självklart på att ta en bild på Dobby som stod och välkommnade i skyltfönstret. 


Mycket fint finns det att se i London såg även utsidan från en del inspelningsplatser som alla ligger inne på Universitetsområdet, kunde inte gå in dock då de hade sommarkurser och föreläsningar där. 


boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: boklandskapet@gmail.com

RSS 2.0