En klassiker fylld med ångest, passion, mord och skräck


Handling:

Handlingen skildrar det stundtals brutala triangeldrama som utspelar sig mellan den i äktenskapet olyckliga Therese, hennes klene man Camille och dennes kamrat Laurent. Therese blir djupt förälskad i Laurent och de inleder ett hemligt förhållande. De älskandes köttsliga begär tar snart fullständig kontroll över deras liv och de ser bara en utväg - att mörda den äkta maken Camille. Men är detta vägen till fullständig lycka eller kommer samvetet över en hemsk handling att ta överhand? Scenen kompliceras ytterligare av att man lever tillsammans med makens överbeskyddande mor.

Vad jag tyckte om boken:
Oj vilken annorlunda bok. Eftersom den är skriven 1867 är jag förvånad över hur djärv den är. Det är passion mellan Laurent och Therese, det är skräck och våld. Samvetet får sig verkligen en törn och när Camilles lik börjar hemsöka dem blir man nästan lika paranoid som huvudkaraktärerna själva. Otroligt skickligt skrivet. Jag är så glad att denna boken hamnade i min ägo. Kanske inte en historia som jag kommer minnas förevigt men verkligen otroligt bra. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: [email protected]

RSS 2.0