Jul med Ernst - mat, blommor & fix

 
Handling:
Följ med Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis. Ernst Kirchsteiger bjuder på sina bästa julrecept, fixar smarta juldekorationer med små medel och demonstrerar enkla blomsterarrangemang där färg och form får styra. Tipsen passar alla generationer. Baka vildsvinsbullar med barnbarnen, fixa en islykta med pappa eller arrangera hyacinter med bästa vänninan.
"Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund."
"Jul med Ernst" är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform. En kokbok med extra allt.
 
Vad jag tyckte:
Boken är uppdelad i tre delar: julens mat, julens blommor och julens fix och här återfinns inslag från tidigare säsonger av tv-programmet Jul med Ernst. I den här boken delar Ernst med sig av sina jultips, det vill säga det är inte alltid de traditionella versionerna som han tar upp utan han gör om det till sina egna varianter. Till exempel recept på äppelsill och hur man själv bygger en julgran av några grenar och granris.
 
Varje uppslag innehåller fina bilder på maten, blommorna eller pysslet att inspireras av. Det blir en mer modern och rustik touch på julen i denna bok och inte så mycket tomtar och juligt lull-lull. Den här boken är mysig att bläddra igenom för att inspireras till att få lite nya juliga idéer gällande blommor och julpynt och kanske få en ny favorit på julbordet också.
 
Titel: Jul med Ernst - mat, blommor & fix
Författare: Ernst Kirchsteiger, Roland Persson & Mia Gahne
Förlag: ICA bokförlag
Format: Inbunden
Sidor: 125Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: [email protected]

RSS 2.0