Julböcker

Nu när julen börjar att närma sig så har jag lagt undan de 2 böckerna jag läser för tillfället. Dvs. De Odödligas Hunger & Fragments för att istället fokusera på julböckerna. Vilka julböcker är det då? Jo nämligen dessa....

 

Jakten på Jultomten av Bjarne Reuter (Lånad på Bibblan) 

Käre Hugo från Danmark.
Du måste ursäkta mig att jag blev tvungen att ändra mina planer, men resan gick mycket lättare än jag väntat, och jag var framme på Kastrups Flygplats redan i morse. Jag har ändå inte givit upp hoppet och att träffa dig - hur vore det imorgon på Söndag, så kan vi sitta och svettas tillsammans, och jag kanske kan visa dig hur bra jag är på att hoppa på fötterna. Nej, nu måste jag vidare till Falkenberg. Vi ses. Många Hälsningar J T

Vem är J T som har skrivit det mystiska brevet till sexåringen Hugo? Själv är han övertygad om att det måste vara Jul Tomten. Hans bror Vilhelm tycker att "ungen är skvatt galen" Det kan ju betyda allt från Jörgen Tomsen till Johanssons Turistbyrå. 
Men det kommer fler mystiska brev och mot sin vilja blir Vilhelm och hans kompis Mauritz indragna i den vansinniga jakten på jultomten. 

Boken är skriven i 24 kapitel och fungerar lite som en julkalender med ett kapitel att läsa om dagen. Ser fram emot att läsa den här boken faktiskt och hoppas på att den kan bli sådär härligt mysig. Den är ju skriven för att passa barn från 6 år. Strålande jul, Struliga Jul av Fiona Harper (Köpt hos Harlequin)

Vad är egentligen en perfekt jul?
Allt den utslitna singelmamman Juliet önskar sig till jul är en stämningsfull helg tillsammans med släkten. Att hon råkar vara besatt av alla julens bestyr och måste slå knut på sig själv för att hinna sy änglakostymer, flänga runt i affärer och fixa all mat gör dock inte saken enklare.

Allt Juliets syster Gemma, som är singel och jobbar som regiassistent, önskar sig är en avkopplande julhelg på en tropisk ö, långt bort från all dramatik och diviga skådespelare.

Tills ett systerligt gräl leder till nya planer vill säga – de ska byta liv över julen.


Åh vad jag ser fram emot att läsa denna. Låter som om det är receptet till en otroligt bra och mysig julbok. 

Vad kommer ni att läsa i jul? 
Hermia
2014-12-07 @ 10:37:25
URL: http://hermiasay.blogspot.%20com

Du verkar ha perfekt julig läsning framför dig!

Svar: Ja de är verkligen sådär perfekt juligt mysiga. :D
boklandskapet.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: [email protected]

RSS 2.0