Barn av sin Stad

 
Lotten var 34 år men såg äldre ut. Tungt arbete hade fått hennes rygg att krokna, sorg och bekymmer hade gjort ansiktet rynkigt. 
När hennes man Henning dog hade hon blivit ensam med fyra barn. 


I Barn av sin Stad fortsätter berättelsen Mina drömmars stad om livet i Stockholm för hundra år sedan. Lottens barn blir vuxna, de skaffar arbete och egna familjer. Dottern Emelie är skötsam och kämpar för att hålla ihop familjen. August får ett annat liv hos de rika människorna som tar hand om honom. Och yngste sonen Olof vill bli konstnär. Samtidigt håller staden på att förändras. 


I den andra boken i Mina Drömmars Stad serien får vi följa de hårda levnadssättet i 1800-talets Stockholm. Vi får följa familjen, hur de kämpar för varenda krona och om deras drömmar. Vi får följa August som blir bortlämnad till en rik familj, hur han plötsligt tappar bort sig själv och inte längre vet vart han hör hemma. Vi får följa den omtänksamma Emelie som sätter andra framför sig själv och vi får följa Olof i hans dröm att bli konstnär samtidigt som han smått blir medveten om att han är sjuk. Stockholm på den tiden var en tuff plats och du fick arbeta hårt för det lilla du fick. Otroligt bra bokserie och hoppas på att kunna låna hem del 3 så snart jag bara kan. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: [email protected]

RSS 2.0