Skuggbarn

 
Att barn och tonåringar säljs för sex inom Sverige är något vi helst vill blunda för. Många känner till brottet människohandel och vet att offer kommer hit från andra länder, blir inhysta i lägenheter och tvingade att sälja sex. Färre vet att samma brott även kan ske inom landets gränser - där offren är barn bosatta i Sverige. Barnen skäms och är rädda för att inte bli trodda - och därför håller de tyst.
Den här boken berättar om tre flickor som alla har varit del av den svenska sexhandeln med barn. 

Linda - var mellanstadietjejen som blev kär. Den 20 år äldre mannen lovade henne evig kärlek - bara hon träffade några kompisar till honom först. Fram tills Linda var 16 år sålde hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex.

Johanna - hade alltid varit den duktiga flickan. Hon hade aldrig varit kär, aldrig festat, men när skolans snyggaste kille börjar uppvakta henne föll hon pladask. När han och hans kompisar sedan våldtog henne upprepade gånger kände hon avsky mot sin kropp. Därför fortsatte hon att sälja den till andra, för att skada sig själv. 

Sara - hade en trygg och kärleksfull uppväxt - men när hennes äldre bror drabbas av cancer hade föräldrarna inte längre tid för Sara och hennes känslor. Som 13-åring började Sara döva livet med sprit och knark. För att ytterligare stänga av kroppen börjar hon sälja sex. Föräldrarna märkte ingenting. Skolan märkte inget. Och när hon till slut försökte få hjälp var det ingen som trodde på henne. 

Vad jag tyckte om boken:
Jag gillade hennes två första böcker 14 år och till salu och Skamfläck men denna bok fastnade inte alls hos mig så som de andra gjorde. Det kändes mer som en bok formad för att hjälpa personer runtomkring dessa utnyttjade barn och själva berättelserna från de som blivit utnyttjade försvann i mängden hjälpinformation. Berättelserna i sig själva skrevs i stycken och kortare sidor mellan informationsbladen. nej det var inte det jag hade väntat mig och blev väldigt besviken. Det är säkert en stor hjälp för lärare, föräldrar och så men som bok blev det platt fall. Kändes ärligt som om Caroline har kopierat rakt av vad dessa personer skrivit till henne via mejl och hittat på korta stycken mellan och sedan bara klippt in massor av information om hur man kan få hjälp. Riktigt besviken för de tre tjejernas historia kändes som om de hamnade i skymundan mellan all information. Tråkigt. Mycket tråkigt.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

boklandskapet.blogg.se

En blogg skapad för kärleken till det skrivna ordet. 3 bloggare, 3 boknördar. Lena (Bookheaven), Pernilla (NillasBokhylla) & Madeleine (mallesbokblogg). Vill ni komma i kontakt med oss gällande tävlingar eller andra samarbeten gör ni det enklast genom att mejla oss på: [email protected]

RSS 2.0